Maatwerk, onze passie

Bij juwelen De Maere vind je een uitgebreid aanbod juwelen en uurwerken, naar ieders smaak en budget. En wie iets exclusief en persoonlijk wenst, kan hier evenzeer terecht want Peter is een vakman in het ontwerpen van juwelen. Jaarlijks bezoekt hij beurzen in Duitsland, Zwitserland en Italië, om inkopen te doen, maar ook om inspiratie op te doen en ieder jaar weer die “coup de foudre” met een juweel, diamant of creatie te ontdekken.


“Achter elk juweel zit een verhaal”, zegt Peter De Maere, die in de voorbereiding uitgebreid de tijd neemt om zich in te leven en te luisteren naar de klant, naar zijn of haar wensen voor een persoonlijk juweel. Vaak worden die juwelen gemaakt met het goud of de diamanten van bestaande ringen, kettingen of spelden omdat daar soms nog een grote emotionele waarde aan vasthangt.

Pas als hij de wensen van de klant heeft gehoord, begint Peter De Maere aan een denkproces en gaat het schetsboek open. “Geen enkel stuk is gelijk”, verzekert hij, en dat wordt bevestigd wanneer hij voorbeelden uit zijn vele collecties toont. Ringen, kettingen, oorhangers, spelden, armbanden,…


Geen opdracht is te moeilijk voor Peter De Maere. Zijn jarenlange ervaring, gekoppeld aan vakmanschap, creativiteit en een ongelooflijke liefde voor zijn beroep, zorgen voor een letterlijk en figuurlijk ‘schitterend’ juweel.