Vakman met passie

Peter De Maere is een telg uit een familie van juweliers. Zijn grootvader Hector startte al in 1899 in Waarschoot met een juwelierszaak, zijn vader Julien was de opvolger en verhuisde met de zaak naar Eeklo. En in 1989 nam Peter De Maere de juwelierszaak over. Samen met zijn echtgenote Inge De Schryver bouwde hij de zaak uit en vernieuwde hij de winkel in de Stationsstraat compleet.

Peter De Maere is een gepassioneerde en heel creatieve vakman. Hij studeerde af als juwelier-goudsmid in Antwerpen, vervolmaakte er zich tot juwelenontwerper na een opleiding creatietechnieken en trok vervolgens naar Lausanne voor een doorgedreven managementsopleiding. Later kwam daar ook nog een diploma edelsteenkunde bij. Peter De Maere werd omwille van zijn deskundigheid ook weerhouden als gerechtsdeskundige waar hij waardebepalingen en gerechtelijke expertises doet.

“De basis van het vak als juwelier kreeg ik bij mijn vader onder de knie”, zegt Peter. “Ik heb alle herstellingen, handelingen en onderhoud bij hem geleerd, en die praktijkopleiding had ik voor geen geld ter wereld willen missen. Mijn klassieke opleiding was een voordeel. Het wakkerde mijn enthousiasme en mijn toewijding voor het juweliersvak nog meer aan. Ik kende de basis, nu kon ik me creatief uitleven!”

Adverteren in het mooiste magazine van het Meetjesland: www.deProMeet.be