Amelie De Maere – Bloom

Drie generaties lang staan de juweliers De Maere gekend voor hun prachtige ontwerpen van tijdloze sieraden. Door de jaren heen werd hun vakmanschap steeds van vader op zoon overgedragen. Na 123 jaar is het tijd voor een nieuw hoofdstuk waarin Peter zijn liefde voor het vak doorgeeft aan zijn dochter Amelie. De expertise van Peter en de frisse blik van Amelie leidden tot een mooie samenwerking waarin ze deze nieuwe collectie  uitwerkten. Amelie gaf de collectie de naam ‘Bloom’, wat staat voor de bloesems die openkomen tijdens de lente en de kleuren dat die met zich meebrengen. Het gebruik van verrassende kleurencombinaties door de edelsteen toermalijn staat hier dan ook centraal.

“Naast de mooie kleurstenen die ik sinds jong bij m’n vader

in het atelier zag, kon ik mijn interesse en kennis vergroten

toen ik met m’n vader naar Sri Lanka ging.

Daar zag ik voor het eerst hoe de toermalijn ontgonnen werd.

Dat bleek een heel intensief proces te zijn.”